ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ



Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας [μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη]
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Χωρίζετε τα 2/3 της ζύμης και πλάθετε μια μπάλα. Τη βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα ή ταψί, διαμ. 28 εκ. και με τα δάκτυλά σας την ανοίγετε ομοιόμορφα στον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας [μπορείτε να την ανοίξετε και φύλλο και να τη τοποθετείσετε μετά στη ταρτιέρα].
  3. Απλώνετε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να την ισιώσετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, έτσι ώστε να είναι ισοπαχής.
  4. Παίρνετε μικρά κομμάτια από την υπόλοιπη ζύμη και πλάθετε κορδονάκια. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τη μαρμελάδα, τοποθετώντας τα σταυρωτά, σχηματίζοντας μικρούς ρόμβους.
  5. Βάζετε τη πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και το ψήνετε για 35΄περίπου μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη σερβίρετε.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο